25.10.10


Imatge corresponent al col·loqui de Tribuna Oberta
Maria Burgués (PSC), Salvador Puy (PPC), Carles Vega (ERC), Antoni Balasch (CiU), Sara Vilà (ICV-EUiA) i Joan Marsans

33 TRIBUNA OBERTA - Tardor - 11a TEMPORADA 2010

Sant Guim de Freixenet, 24 octubre 2010

LA POLÍTICA PER A LA GENT GRAN


Amb el tema de la política per a la Gent Gran aquest diumenge per la tarda Sant Guim de Freixenet ha estat l’escenari d’una nova edició de Tribuna Oberta amb la participació de significatius polítics de les terres de ponent designats pels partits lleidatans amb representació al Parlament de Catalunya. Les exposicions dels 5 ponents amb una durada total de 1 hora i mitja van anar seguides d’un animat debat i col·loqui amb els assistents d’una durada de 45 minuts. En total doncs, l’acte va tenir una durada de 2 hores i 15 minuts que va propiciar un valuós aprofundiment sobre el tema a tractar.

De les intervencions dels 5 ponents cal destacar-ne el seu coneixement sobre el tema de la Gent Gran en particular i de les polítiques socials en general. Així tots van defensar el seu programa de govern per a Catalunya i també es va parlar de política estatal com la crítica a la congelació de pensions (Sara Vilà de ICV i Salvador Puy del PPC) que va ser justificada com a mesura excepcional per la senadora socialista Maria Burgués.

Com es natural els tres representants dels partits que governen Catalunya van defensar la seva obra de govern en aquest tema, especialment el Sr. Carles Vega de ERC que com a Director dels Serveis Territorials a Lleida del Departament d’Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya va demostrar un gran coneixement del tema i va començar la seva intervenció dient que el Govern impulsa les polítiques socials i els ajuntaments les executen, posant com a exemple la iniciativa a Sant Guim del Centre de Dia per a la Gent Gran que s’està construint en aquest moments.

Per la seva banda, el Sr. Antoni Balasch de CiU va presentar el seu programa electoral de “cohesió social” i també va donar dades, com en l’execució de la Llei de dependència que en el seu entendre comporten una mala gestió que lesiona els drets dels ciutadans.

En el que si van estar d’acord els 5 ponents es que per poder mantenir i millorar les prestacions i serveis socials, es imprescindible que l’economia ho permeti i que per això cal que tothom pagui els impostos que li pertoquin i els diners s’administrin amb més eficiència per part de totes les administracions públiques.

Joan Marsans