15.7.08

Mossèn Josep Garriga Sampons


Rector de Sant Guim (agost de 1959 - setembre de 1964)

Ponent del 30è fòrum independent, d'opinió, tertúlia i debat plural a
Sant Guim de Freixenet

Diumenge 27 de juliol de 2008 a les 6 de la tarda al Casal Parroquial amb la xerrada que ha titulat
"Records d'una il·lusió compartida"
Mossèn Josep Garriga Sampons, de 80 anys, va néixer a la masia pairal de Bergús del municipi de Cardona el 2 de maig de 1928.

Ingressa al seminari de Solsona amb 11 anys.

Als 23 anys (15-7-1951) és ordenat sacerdot a Navàs pel Bisbe Vicente Enrique Tarancón

Vicari de la Parròquia de Gironella (agost de 1951 – setembre de 1955)

Rector de la Parròquia d’Obiols i encarregat de la colònia tèxtil de La Plana (octubre de 1955 - juliol de 1959)

Rector de la Parròquia de Sant Guim de Freixenet (agost de 1959 – setembre de 1964)

Rector de la Parròquia de Tàrrega (octubre de 1964 – setembre de 2001)
Per acord del Ple de l'Ajuntament de Tàrrega en sessió de 25 de juny de 2001 es va aprovar per unanimitat nomanar-lo "FILL ADOPTIU DE LA CIUTAT DE TÀRREGA" per haver efectuat des de l'any 1964, independentment de la seva tasca pastoral com a rector de Tàrrega, un importantísim treball en el camp social, així haver participat des de l'inici en la creació de la Guarderia laboral, del Club dels Jubiltats, de l'Associació pro minusvàlids de Tàrrega i Comarca (Escola Alba, Taller Alba i residència Alba), de l'Alberg de Transeünts, del Servei de Treball (Apa, Som-hi!), de l'Acollida de Residents en Centres Penitenciaris, etc. L'acte de nomenament es va fer el 5 d'octubre de 2001.
El 24 d'abril de 2004 rep un Homenatge de Càritas Diocesana de Solsona en el que es diu sobre ell: "Tu, molt més que delegat, fores germà, pare i avi de Càritas del Bisbat, sempre humil, prudent i savi".
El maig de 2006 fa el Pregó de la Festa Major de Tàrrega i rep un Homenatge de la Ciutat de Tàrrega, entitats i Ajuntament.
El setembre de 2006 rep un senzill, pero molt emotiu, homenatge dels ciutadans que el tingueren de consiliari durant els seus anys de servei a la Parròquia de GIRONELLA.
En l’actualitat, tot i la seva merescuda jubilació, entre d’altres activitats pastorals i socials, oficia missa a la Parròquia del Talladell (Tàrrega) i el proper diumenge 27 de juliol ho farà també a les 13 hores a la Parròquia de Sant Guim de Freixenet, en relació a la qual Joan Novell en l’acte de nomenament com a fill adoptiu de la Ciutat de Tàrrrega, diu de Mossèn Josep que “cinc anys a l'altiplà de la Segarra van ser més que suficients per poder assumir les responsabilitats pastorals de la parròquia de Tàrrega. Almenys així ho va entendre Vicente Enrique Tarancón, el qual deixà decidit el seu nomenament al nou bisbe, Josep Bascuñana”. I també diu que: “Mossèn Josep té un entranyable record dels veïns de Sant Guim. S'hi trobà molt bé i hi va fer força coses: va acompanyar molta gent, va participar activament en la vida del poble, va sintonitzar amb el jovent, va crear un agrupament escolta i va impulsar l'Escola Parroquial d'Ensenyament Secundari. De tot això també ens en parlarà Mossèn Josep Garriga a les 18 hores al Casal Parroquial en la xerrada que ben encertadament Mossèn Josep ha titulat “RECORDS D’UNA IL·LUSIÓ COMPARTIDA”.