10.10.07


QUI ES EN JOAN RAMON MARBÀ I ALAMÀN

Fill de Cervera, La Segarra, nasqué un 12 d’Agost del 1943 a la llar d’un humil barber.
Als dotze anys començà a treballar per pagar-se uns estudis que els seus pares no podien donar-li. En aquells anys ja escrivia poemes, els primers en castellà, la única llengua que li ensenyaren, mes endavant en català tot i aprenent la nostra llengua.

Fins el gener del 1963 anà a la acadèmia del mestre Jaume Aldabó, a Cervera, on va fer el peritatge mercantil. A la vegada treballa als Tallers Font , a la Fàbrica de gel Raimundo Fusté , aprenent del electricista Abarca i aprenent a la barberia del seu pare, al carrer Llibertat, 20. El dia 1 de febrer del 1963 començà a treballar a la Caixa D’Estalvis de Catalunya, on fou Director d’Oficina des de l'1 de febrer del 1966 fins el 31 de desembre del 1996, a les oficines de St. Vicens de Torelló, Tàrrega i una Agencia a Barcelona, posteriorment dedicat a altres activitats fins el dia 1 d’abril 2005 que el varen jubilar després de 42 anys i dos mesos d’activitat professional.
Ara te la oportunitat de dedicar-se a fer lo que sempre ha portat al cor, escriure, escriure poesia del seu petit país, La Segarra i aquestos últims anys ha dedicat una bona part del temps a reunir les seves poesies escampades per llibretes i fulls. Mes de vuit cents poemes que versen La Segarra, els seus vint-i-un municipis i cent vint pobles.
Ha visitat municipis i pobles i ha parlat amb la gent, assaborint La Segarra en viu.

¿Perquè escriu? De sempre que ho ha fet, però ara mes que mai, es necessitat de expressar-se, manifestar alegries ,tristors, enyors i el fa sentir viu donar a conèixer la seva terra. Tots els poemes son part de ell mateix i quant arriben a la gent els fa sentir vius, els fa compartir mes lo que es diu i es pensa, respectuosament i amb senzillesa, una manera de dialogar i de créixer per dintre, defugint del silenci i construint nostre entorn.

Actualment publica poemes a La Veu de la Segarra, El Urgell - Segarra del diari Segre, el Celsona de Solsona, La veu de Torreflor de Torrefeta i Florejacs, Coses Nostres de els Plans de Sió i la Revista La Freixa de Sant Guim de Freixenet. Des de Novembre del 2004 ha fet trenta recitals a la Segarra i Barcelona donant a conèixer “ El meu petit país” tot i repartint guies de turisme facilitades per el Consell Comarcal.
Manté actiu el seu taller de projectes i actualment desenvolupa poesia inter activa i la creació de colles de lectura. Un recull de fotografies de la Segarra, mes de tres mil, li fa preparar un CD per a fer presentacions culturals. L’any 2005 va acabar les obres EL TEMPS VIU AL COR i PETITA VALL DEL CORB tot continuant la principal obra EL MEU PETIT PAIS. També manté vives les obres EL REBOST DEL AVI, VIURE LES HORES i SILENCIS DE MEMÒRIA, totes en català. EL VERDE VALLE es la obra en castellà que recull vivències de Astúries, la terra de la seva esposa i altres indrets.

Voldria conèixer-vos per oferir-vos compartir i gaudir la poesia i la música i fer-la arribar a la gent del vostre entorn, tot hi fent cultura per el nostre Petit País.

Correu electrònic: eltrobadordelasegarra@hotmail.com
Mòbil 686.30.24.90